تلفن یکی از مهمترین وسایل ارتباطی در جامعههای امروزی به شمار میرود ( حتی میتوان گفت مهمترین وسیله ارتباطی بشر در طول تاریخ بوده است ) . این روزها تلفنها به دو دسته ثابت و همراه تقسیم بندی شده و بخش اعظمی از ارتباطات بر عهده تلفنهای همراه میباشد. با اینحال هرگز نمیتوان از کنار تلفنهای ثابت به راحتی عبود کرد و نقش آنها را در زندگی انسان نادیده گرفت. تلفنهای ثابت چه در منازل مسکونی و چه در ادارات و سازمانها، همچنان به عنوان یک ابزار ارتباطی مهم به شمار میروند.
تلفنهای ثابت در ابتدای حیات خود به معنی واقعی کلمه ثابت بودند و امکان هیچگونه جا به جایی و حرکتی را نداشند. به عبارتی دیگر، این تلفنها با استفاده از یک کابل به پریز تلفن متصل شده و در جای ثابتی قرار میگرفتند. اما به مرور زمان نوع دیگری از تلفنهای ثابت پا به عرصه گذاشتند که امکان جا به جایی محدود را به کاربران میدادند. تلفنهایی که امروزه به عنوان تلفن بیسیم شناخته میشوند و از محبوبیت زیادی نیز در بین کاربران دستگاههای تلفن ثابت برخوردار هستند. امروز و در این مقاله از بلاگ ایده آل گستر به راهنمای خرید تلفن بیسیم میپردازیم، با ما همراه باشید.
برای خرید بهترین گوشی تلفن ثابت بی سیم نکاتی وجود دارد که باید قبل از خرید از آنها آگاه باشید. هر تلفن بی سیم دو قسمت کلی دارد: قسمت اول «بیس» یا «پایه» نام دارد که با اتصال به برق وظیفه میزبانی از گوشی تلفن را دارد. قسمت دوم خود گوشی است که میتواند با توجه به نوع تلفن، در فاصله تعیین شدهای از بیس مورد استفاده قرار گیرد. توجه به فاکتورها و نکاتی که در زیر آمده است باعث میشود بتوانید با در نظر گرفتن نیازها و شرایط خود، ویژگیها و امکانات هر محصول را ارزیابی کرده و بهترین تلفن بی سیم را انتخاب کنید.
امروزه با گسترده شدن تکلنولوژی و وارد شدن تلفن های همراه به عرصه ارتباطات استفاده از تلفن های ثابت هم چنان پا بر جا مانده اند و از نلزومات یک خانه، اداره و… به شمار می روند. طبیعتا با افزایش و رشد فناوری آپشن ها و ویژگی هایی که بر تلفن های ثابت اضافه شده اند می توانند دست افراد را برای انتخاب باز بگذارند و هر سلیقه و کاربردی را
حمایت نمایند. به همین دلیل افراد باید در زمان خرید تلفن ثابت خود نکات و مسائلی را مد نظر داشته باشند تا در نهایت بتوانند کالای مد نظر خود را تهیه نمایند. به همین دلیل نیز در این مطلب از ihome.ir بر آنیم تا شما را با راهنمای خرید تلفن آشنا کنیم. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
به طور کلی می توان گفت که تلفن ها به دو دسته کلی رومیزی و بی سیم تقسیم می شوند که در ادامه به توضیحی از آنها می پردازیم.
این نوع از تلفن ها ساده ترین و مرسوم ترین نوع گوشی تلفن هستند که معمولا در ادارات مورد استفاده قرار می گیرند با این حال هنوز هم خانه هایی هستند که از این نوع تلفن ها استفاده می کنند. این نوع از گوشی ها مستقیما به خط تلفن وصل می شوند و به طور دائم روی یک میز قرار می گیرند.
شاید بتوان گفت که یکی از محدودیت هایی که تلفن های رومیزی ایجاد می کنند آن است که با سیم کوتاهی که دارند امکان جابه جایی را برای شما به حداقل می رسانند. این نوع از گوشی ها معمولا دارای امکانات مختلفی هستند که از میان آنها می توان به سیستم های پیغام گیر و یا در اصطلاح عامیانه منشی، شماره اندازه و ذخیره شما اشاره کرد. از مزیت های تلفن رومیزی نیز می توان به این مسئله اشاره کرد که این نوع گوشی ها به برق مستقیم نیازی ندارند، با این حال آن دسته از گوشی های رومیزی که داری منشی هستند حتما باید به جریان برق متصل باشند.
این نوع از تلفن ها از دو بخش کلی تشکیل می شوند. بخش اول مربوط به دستگاه پایه است که در بعضی از مدل ها یک تلفن ثابت مجزا است و بخش دوم نیز شامل یک و یا چند گوشی بی سیم می گردد.
باید به این مسئله نیز اشاره کرد که در بعضی از مدل ها خود دستگاه پایه یک تلفن کامل است و قابلیت شماره گیری و پاسخ گویی و امکاناتی از این قبیل را دارد.
برای این که بتوانید خرید هوشمندانه و درستی داشته باشید باید نکاتی را مد نظر قرار دهید که تعدادی از آنها را در ادامه مطلب با شما در میان می گذاریم.
همان طور که گفتیم معمولا آشپن ها و ویژگی های موجود برای تلفن های رومیزی می تواند محدودیت های خودش را داشته باشد ولی این مسئله در رابطه با تلفن های بی سیم صدق نمی کند و معیارهای بسیاری برای انتخاب یک تلفن ثابت بی سیم وجود دارد. برای مثال بیشتر گوشی هایی که صفحه نمایش دارند شماره انداز دارند، ولی حافظه ذخیره سازی آنها در هر مدلی با مدل دیگر متفاوت خواهد بود. در بعضی از سیستم های نمایشگر شما با ویژگی گویایی نیز رو به رو می شوید. این یعنی به محض برقراری تماس در صورتی که نام تماس گیرنده در لیست مخاطبین گوشی شما ذخیره شده باشد نام او بیان خواهد شد.
شمارنده تماس نیز معیار و ویژگی دیگری از تلفن های بی سیم به حساب می آید. در این ویژگی تعداد تماس های ذخیره شده در صوری که به آنها پاسخ داده نشده باشد بر روی صفحه به نمابش گذاشته می شود. باید گفت که علاوه بر شماره هایی که شما به آنها پاسخی نداده اید می توانید لیستی از آخرین تماس های ورودی و خروجی خود داشته باشید که طبیعتا ظرفیت آنها در هر مدل متفاوت خواهد بود.
یکی از ویژگی هایی که معیار مهمی برای خرید تلفن به شمار می رود ویژگی تنظیم بر روی حالت شب است. با تنظیم بر روی حالت شب شما می توانید صدای گئشی تلفن خود را در ساعات پایانی شب کاملا قطع نمایید. این ویژگی در خانه هایی که کودکان خردسال و یا افراد سالمندی را دارند بسیار کاربردی و مناسب خواهد بود.
ویژگی دیگری که در زمان خرید تلفن خود باید به آن توجه کنید این است که آیا منشی تلفن و پیغام گیر دارد یا نه؟ بعضی از تلفن های بی سیم ویژگی ذخیره سازی پیام های صوتی دارند و این ویژپی برای خیلی از افراد معیار مهمی است. موضوع مهمی که در این زمینه وجود دارد پخش صدای همزمان یا call screen است که این امکان، چنین فرصتی را به شما می دهد که مادامی که تماس گیرنده مشغوب پیغام گذاشتن است پیام او را بشنوید.
بد نیست به این مسوله نیز اشاره کنیم که وجود دفترچه تلفن برای ذخیره سازی شماره ها در تلفن موضوع مهمی است که باید آن را مد نظر قرار دهید. ناگفته نماند که حافظه ذخیره سازی شماره تلفن ها در گوشی های مختلف متفاوت است.
امروزه برندهای تولید کننده تلفن ثابت و بی سیم بسیار گسترده هستند، با این حال می توان به این موارد اشاره کرد:
پاناسونیک، فیلیپس، گیگاست، آلکاتل، تکنیکال، تکنوتل، افق، موتورولا، وی تک، سیسکو، درو، مارشال، تامسون، دی- لینک، هیوندای، زایکو، آ ا گ، گرند استریم، وایلد اند ولف، کاسک، اتکام، کلیپ کام، مگاتل و… اشاره کرد. با انتخاب تلفن خود از بهترین و مطرح ترین برندها می توانید تا حدودی از کیفیت کالای خریداری شده اطمینان خاطر حاصل نمایید.
پیغام گیر
مسئله مورد اهمیت دیگر مدت زمان ضبط دستگاه است. برخی مدلها تنها 11 دقیقه ظرفیت دارند، در حالی که بهترین تلفن های بی سیم میتوانند به مدت یک ساعت پیغام ضبط کنند. در آخر باید در مورد روش هشدار پیغام جدید نیز فکر کنید. اکثر تلفنها و گوشی های بی سیم دارای چراغ چشمک زن هستند، اما برخی مدلها علاوه بر این ویژگی، بوق هشدار را نیز شامل میشوند.
تعداد گوشی
اتصال به دیوار
دامنه تحت پوشش
اگر با مشکل ضعف سیگنال مواجه شدید میتوانید یک تقویت کننده جدا تهیه کنید. تقویت کننده یک جعبه کوچک است که بهتر است آن را در دورترین نقطه ممکن از بیس تلفن خود که سیگنال ضعیف است قرار دهید؛ با این کار دامنه تحت پوشش تلفن بی سیم شما تا حدود دو برابر افزایش پیدا خواهد کرد. بنابراین حتما در زمان خرید تلفن بی سیم دقت کنید که مدل مورد نظرتان با دستگاههای تقویت کننده سازگار باشد.
ویژگی های مختص افراد مبتلا به اختلالات شنوایی یا بینایی
حتی اگر بهترین تلفن رومیزی بی سیم را نیز خریداری کنید، اما ویژگیهای آن برای نیازهای خاص شما طراحی نشده باشد، بدون شک از خرید خود پشیمان خواهید شد. اگر شما یا عزیزانتان مبتلا به اختلالات شنوایی یا بینایی هستید، باید در خرید تلفن بی سیم به دنبال مدلهایی باشید که برای این شرایط خاص ویژگیهایی کاربردی را ارائه میکنند. برخی از این ویژگیها به شرح زیر هستند.
تلفنهای بی سیم میتوانند در سمعکهای آنالوگ قدیمیتر اختلال ایجاد کنند. خوشبختانه برخی تلفن های بی سیم قابلیت سازگاری با سمعک را دارند. در این گوشیها یک بازوی اتصال القایی وجود داشته که مستقیما با سمعک همگامسازی میشود تا صدای واضحتری تولید شود. برای استفاده از این بازوی اتصال القایی، تنظیمات سمعک خود را روی T قرار دهید.
هشداردهنده دیداری تماس
اگر در شنیدن صدای زنگ مشکل دارید، گوشیهایی مجهز به یک هشداردهنده دیداری مانند چراغ چشمک زن میتوانند برای شما بسیار مناسب باشند. تلفن های بی سیم معمولی اغلب فاقد این هشداردهندهها هستند؛ بنابراین به دنبال یک گوشی با طراحی ویژه باشید.
زنگ های بلند و کنترل صدا
اکثر تلفنها قابلیت کنترل صدا دارند که به واسطه آن میتوانید صدای زنگ، طرف مقابل و یا خودتان را افزایش دهید.
برخی تلفن های بی سیم این اجازه را میدهند که پیغامهای ضبط شده آهسته پخش شود تا راحتتر بتوان جزئیات آن را متوجه شد.
دکمههای بزرگتر از حد معمول با طراحی ویژه و اختلاف رنگی بالا بین رنگ پس زمینه و شمارهها، میتوانند برای استفاده افراد با دید ضعیف و ناتوانیهای مهارتی آسانتر باشند.
برخی تلفنها هنگام شماره گیری بوق میزنند و حتی ممکن است برای هر دکمه صدای متفاوتی داشته باشند. این ویژگیها به افراد با نیازهای خاص کمک میکنند که راحتتر شماره بگیرند.
راهنمای خرید گوشی تلفن تحت شبکه
تلفن تحت شبکه VoIP سرنام (Voice over internet protocol) به معنای انتقال همزمان مکالمات تلفنی روی شبکه دیتا است و امکان استفاده از اینترنت برای مکالمات تلفنی را فراهم میکند. پیدا کردن بهترین سیستم تلفن VoIP برای کسبوکارهای کوچک و نوپا ب....