مراقبت از پاهایتان برای سلامتی کل بدن تان مهم است. برای اینکه تعیین کنید چگونه می خواهید از پاهایتان مراقبت کنید می بایستی آنطور که شایسته است درباره علم بهداشت و مراقبت از پا بدانید. که چگونه مناسب ترین کفش را انتخاب و چه وقت مراقبت های پزشکی را برای پاهایتان انجام دهید
پاها اندامهایی هستند که معمولاً در طول روز چندین ساعت تحت فشار قرار می گیرند بنابراین توجه و مراقبت از پاهااهمیت زیادی دارد. ما به کمک پاهایمان تعادل خود را حفظ میکنیم. آنها همواره وزن بدن ما را تحمل میکنند و روزانه به طور میانگین ۱۰ هزار قدم راه میروند. تنها شست پا مسئولیت حمل بیش از نیمی از وزن بدن را بر عهده دارد. اما با این وجود، انسانها به اندازه کافی به این عضو از بدن خود توجه نمیکنند.
آنها معمولا کفشهای نامناسب و تنگ انتخاب میکنند، به ویژه خانمها برای داشتن ظاهری مطابق با مد روز با انتخاب کفشهایی با پاشنههای بسیار بلند و با نوکهای تنگ و تیز، پاهای خود را در شرایط عذابآوری قرار میدهند. در عین حال بسیاری نیز با انتخاب جورابهایی از جنس پلاستیک باعث میشوند که پاها عرق کنند و سپس فراموش میکنند که به نظافت آنها بپردازند.
درد پا در اغلب مواقع غیرقابل تحمل است و باعث بروز مشکلات جدی در سلامتی می شود. متخصصان، پا را قلب دوم انسان می دانند، بنابراین لازم است که مراقب آن ها باشید. در این مطلب چند توصیه برای مراقبت از پاها ارائه می دهیم.
کفش های خیلی تخت و صندل باعث ایجاد میخچه و ترک پاشنه پا می شود
کفش های خیلی تخت و انواع صندهای تخت و کفش های باله و غیره به خوبی از پا محافظت نمی کنند و این امر فشار زیادی به عضلات و تاندون ها وارد می آورد. کفی نازک این کفش ها و تماس مداوم پوست پا با آنها باعث بروز پینه و ترک پاشنه ها می شود. پوشیدن این نوع کفش ها و صندل ها در طولانی مدت باعث بدشکلی انگشت های پا شده و میخچه های دردناکی بر جای می گذارد.
یکی از توصیه های لازم برای مراقبت از پاها ، دقت در هنگام خرید کفش است . اگر زیاد پیاده می روید، از کفش های راحت استفاده کنید. از کفش هایی استفاده کنید که کفی طبی دارند و پاشنه شان کمی بلند است. بهترین اندازه ی پاشنه یا لژ کفش، ۳ تا ۴ سانتی متر است.
لازم است که کفش به طور کامل پا را گرفته و محافظت کند. فرم کفش باید به گونه ای باشد که انگشت های پا راحت باشند، اما نباید بزرگتر از اندازه ی پا باشد. هر دو روز یک بار، کفش و همچنین بلندی پاشنه ی آن را عوض کنید تا از کشش عضلانی پیشگیری شود.
خرید کفش را به عصرها موکول کنید. در این ساعت از روز، پاها در بزرگترین اندازه ی خود بوده و کمی متورم هستند. در حین خرید، کفش ها را بپوشید و کمی قدم بزنید. پای شما باید در کفش احساس راحتی کامل داشته باشد. از خرید کفش های تنگ بپرهیزید.
اگر در پاها احساس ناراحتی داشته باشید، بدن تلاش می کند که به نوعی این درد را جبران کند. در نتیجه در وضعیتی متفاوت قرار می گیرد تا فشار را از روی پاها بردارد. به این ترتیب که مدل یا ریتم راه رفتن و وضعیت بدن تان تغییر می کند. این امر در طولانی مدت روی مفاصل، تاندون ها و عضلات تاثیر منفی به جا می گذارد و به مرور درد به ران ها، زانوها، کمر و ستون فقرات نیز می رسد. در نتیجه لازم است که هر گونه ناراحتی یا درد در ناحیه پا را جدی گرفته و به متخصص بیماری های پا مراجعه کنید. لازم است که هر نوع میخچه، پینه و ترکی درمان شود تا احساس درد از پاها رفع شود. اگر وزن تان بالای ۷۰ کیلوگرم است، در انتخاب کفش دقت بیشتری کنید تا پاهایتان دچار مشکل نشود.
سه نفر از متخصصان در زمینه مراقبت از پاها پیشنهادها و نکات جالبی در زمینه اهمیت مراقبت از پاها جمعآوری کردهاند. یکی از آنها آندره مراوه ، پزشک و جراح است که اعتقاد دارد طبیعت انسان این است که پابرهنه راه رود.
اینگو فروبوزه ، سرپرست مرکز بهداشتی دانشکده ورزش در شهر کلن میگوید: پاها تمایل دارند که محیط اطراف خود را لمس کنند. آنها احتیاج به هوای تازه و تحرک دارند.
خرید کفش را بایستی به ساعات آخر روز موکول کرد، زیرا در این زمان پا در متورمترین حالت خود قرار دارد و از این رو احتمال خرید کفش تنگ پایین میآید
اوا درونیک، متخصص مراقبت از پا نیز به مراقبت مستمر پاها توصیه میکند. او میگوید که بیشتر مراجعهکنندگانش کسانی هستند که با استفاده از وسیلههای ویژه مراقبت از پا به جای مراقبت، بیشتر به پاهای خود آسیب میرسانند. آنها در خانه، بدون داشتن آگاهی و معلومات کافی برای زیبا کردن پاهای خود از سوهان ناخن و ابزار دیگر استفاده میکنند و به طور مثال ناخنهای پای خود را آنقدر سوهان میکشند که آنها بسیار نازک و شکننده میشوند و در این شرایط احتمال بروز عفونت بالا میرود. این افراد با ابزار تیز و غیراستریل دور ناخنهای خود را زخم میکنند و از این طریق راه نفوذ به بدن را برای باکتریهای مختلف همواره میکنند.
پاهای انسان در دوران بلوغ به شکل ثابت خود میرسند. آندره مراوه اعتقاد دارد که هر چقدر که کودکان بیشتر مجال حرکت با پای برهنه را داشته باشند، پاهایشان سالمتر و فرم آنها متناسبتر خواهد شد.
متخصصان هشدار میدهند که اگر کودکان به اندازه کافی پابرهنه حرکت نکنند، سریعتر دچار ناراحتی در پاهای خود خواهند شد. مادران و پدران همچنین باید در انتخاب کفش مناسب برای کودکان خود دقت کنند. البته این نکتهای است که بزرگسالان نیز باید به آن توجه کنند.
آندره مراوه میگوید: پژوهشهای مختلف نشان دادهاند که افراد معمولا کفشهایی میپوشند که یک سایز کوچکتر از سایز پای آنها است. ۹۰ درصد از افراد هنگام خرید کفش سایز اشتباه را انتخاب میکنند.
اینگو فروبوزه توصیه میکند که خرید کفش را بایستی به ساعات آخر روز موکول کرد، زیرا در این زمان پا در متورمترین حالت خود قرار دارد و از این رو احتمال خرید کفش تنگ پایین میآید.
۱- شستشوی پاها: هر روز پاها، بخصوص لای انگشتان پا را با آب ولرم بشویید. لای انگشتان پا را خشک و جوراب ها را به طور مرتب عوض کرده و به خوبی بشوئید زیرا در پاهای انسان ، غده های عرق زای زیادی وجود دارد. این غده ها در پاها ایجاد رطوبت و عرق می کند. وجود رطوبت در پاها، باعث بروز قارچ های خاصی در آنها می شود. این قارچ ها در لای انگشتان پا به خوبی رشد می کنند و سبب بروز خارش و مشکلات دیگری در پا می شوند.
۲- کوتاه کردن ناخن ها: وقتی ناخن ها نرم باشند، کوتاه کردن آنها آسان تر است. برای این کار می توانید قبل از کوتاه کردن ناخن ها، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پاها را در یک ظرف آب گرم قرار دهید و یا بعد از حمام کردن ناخن ها را کوتاه کنید. هنگام کوتاه کردن ناخن های پا دقت کنید:
* لبه ناخن ها را گرد نکنید و بگذارید به شکل صاف بمانند.
* ناخن ها را خیلی از ته کوتاه نکنید؛ زیرا باعث زخم شدن ناخن می شود.
۳- چرب کردن پاها: بعد از شستشوی پاها بهتر است با استفاده از وازلین یا سایر کرم های نرم کننده، پوست پا و بخصوص پاشنه پا را چرب کنید.
معمولاً زمستان یادآور شرایطی سخت و دشوار است، به ویژه برای پوست! متأسفانه دست و پاها بیشترین رنج را در این دوران متحمل می شوند. اگر وقت یا حوصلهی کافی برای مراقبت از پا خود نداشته باشید، ممکن است فقط به دستهای خود رسیدگی کنید و پاهای خود را بپوشانید و آنها را از دید پنهان کنید.
شاید بتوانیم بگویم پا، مظلومترین قسمت بدن ماست! منظور ما فقط خشکی و ترک خوردگی پاشنهی پا نیست، خستگی پا یکی از مشکلات زمستانی دیگر است که آب و هوای سرد و مرطوب تنها علت آن نیست، استفاده از گرمای مصنوعی (مانند سیستم گرمایش مرکزی) نیز ممکن است پاهای شما را خسته کند. اما حالا که خوش شانس بودهاید و به این صفحه هدایت شده اید، اندکی وقت بگذارید تا در زمستانی که پیش رو است به پاهای خود بیشتر رسیدگی کنید.
در متن زیر نکات و توصیههای مراقبت از پا در زمستان را به شما توضیح می دهیم.
روشهای زیادی وجود دارد که میتوانید با کمک آن، به پاهای خود کمک کنید. این بدان معناست که مجبور نیستید برای پدیکور نیز هزینهی زیادی بپردازید. نکات زیر را بررسی کنید.
در زمستان، بارش ناگهانی تگرگ یا باران شدید، در وسط روزهایی که به نظر می رسد یک روز خشک معمولی است، شوکه کننده نیست. اگر در آن موقعیت، کفش هایی پوشیده باشید که کاملاً ضدآب نباشد، احتمال زیادی وجود دارد که پاهایتان خیس شود. در هر شرایطی باید پاهای خود را خشک و تمیز کنید. اگر ماشین دارید، حتماً یک جفت کفش اضافی همراه خود داشته باشید. اگر پاهای خود را تمیز و خشک نگه دارید، باکتری کمتری در پاهایتان جمع میشود. این کار به گرم نگه داشتن پاهایتان نیز کمک می کند. پاهای مرطوب خیلی سریع سرد می شوند، سرما زخم، خشکی و ترک پوست پا را افزایش می دهد.
پس، بهتر است سعی کنید برای مراقبت از پا در فصل زمستان پاهایتان را گرم و خشک نگه دارید.
هنگام خرید جوراب زمستانی، همیشه مواردی را که از الیاف و مواد طبیعی مانند پنبه یا پشم تهیه شده اند، انتخاب کنید و از خرید محصولات الیاف مصنوعی بپرهیزید.
موادی مانند پنبه و پشم طبیعتاً جذب بیشتری دارند. این خاصیت، به خصوص در ماه های زمستان، به شدت مهم است.
بدترین چیزی که ممکن است هنگام سرما برایتان رخ دهد، عرق کردن است. زیرا این امر در نهایت منجر به رطوبت، خیسی و سردی پاها خواهد شد. مزیت استفاده از جورابهای الیاف طبیعی این است که با این محصولات پاهای شما کمتر بو می گیرند.
پوشیدن کفش و پوتین مرطوب نیز مانند جوراب مرطوب، دنیایی از مشکلات را برایتان ایجاد خواهد کرد. کفش مرطوب محل مناسبی برای پرورش و رشد باکتری هاست، یعنی احتمال عفونت را افزایش می دهد.
برای جلوگیری از آسیب به پا و کفشهای خود، دست کم ۲۴ ساعت قبل از استفادهی مجدد، آنها را در جای خشک، گرم و دور از حرارت مستقیم بگذارید. قرار دادن آنها در کنار رادیاتور ایدهی خوبی نیست، زیرا این امر ممکن است سبب ترک خوردگی و فرسودگی زودرس آنها شود، به خصوص اگر کفش شما از موادی طبیعی مانند چرم ساخته شده باشد.
پوشیدن کفشی که کوچک تر یا بزرگ تر از پای شماست، در هر شرایط آب و هوایی تصمیمی اشتباه است، اما این موضوع در زمستان بیشتر مشکل ساز می شود. کفشی که خیلی تنگ است، جریان خون پای شما را می کاهد، در نتیجه پاهایتان خیلی راحت سرد و در موارد شدید، سرمازده می شود. همیشه باید بتوانید انگشتان پاهایتان را در کفش حرکت دهید، اما پاشنه ی پا، انحنای روی پا و کف پای شما نباید در کفش حرکت کند.
پوشدن کفش خیلی بزرگ نیز ایدهی خوبی نیست. زیرا پای شما در آن حرکت می کند و این مسئله موجب اصطکاک و سایش می شود. سایش پایتان را زخم می کند و ممکن است پاهایتان تاول بزند. این مشکلات را نادیده نگیرید، زیرا دردناک است. همچنین ممکن است پوست شما طی ترمیم زخم ضخیم شود. کفشی که اندازهی مناسبی ندارد، فقط این مشکلات را ندارد، این کفش به ویژه در هوای زمستانی سلامت شما را تهدید می کند. اگر پای شما به دلیل سرما بی حس شود، نمی توانید حرکت آن را به طور دقیق احساس کنید (که در شرایط خیس و لغزنده بودن مسیر، خطرناک است).
روش های بسیاری برای درمان خشکی پوست پا وجود دارد، بسیاری از آنها کمی هزینه بر است. اما کارهای بسیاری وجود دارد که می توانید برای کمک به پاهای خسته خود انجام دهید، این کارها هزینه بر نیستند. در متن زیر چند مورد از درمان های خانگی جراحت های پا را به شما توضیح داده ایم.
این کار ممکن است به نظرتان عجیب به نظر برسد، اما واقعاً کارساز است! لیسترین ترکیبات فعالی دارد که برای از بین بردن پوست خشک و مرده فوق العاده است. همچنین، می تواند به درمان بیماری پای ورزشکار (نوعی بیماری قارچی پا) و عفونتهای قارچی دیگر نیز کمک کند. به این منظور، فقط باید ۱ فنجان لیسترین را با ۱ فنجان سرکهی سفید و ۲ لیوان آب گرم مخلوط کنید.
دستگاه ماساژور، جکوزی یا تشتی را که طول و عمق آن برای پاهای شما متناسب باشد با این محلول پر کنید. سپس، پاهای خود را حدود ۳۰-۴۰ دقیقه در این محلول بگذارید (ممکن است محلول بوی زیادی بدهد، اما این بو پس از خشک شدن، سریع از بین میرود). سپس، پاهای خود را به آرامی خشک کنید. پوستهای سخت و مرده را با سنگ پا از بین ببرید.
بالم پاشنهی پا به ویژه برای نرم کردن، رطوبت رسانی و از بین بردن پوست مرده ی پاشنه ی ترک خورده ساخته شده است. این محصول غالباً مواد فعالی مانند اسید سالیسیلیک و آلفا هیدروکسی اسید دارد و در بیشتر داروخانه ها موجود است. طبق تحقیقات انجام شده توصیه می کنیم صبح اول وقت از بالم پاشنه استفاده کنید تا خاصیت ارتجاعی پوستتان در طول روز بهبود یابد. اگر بالم پاشنه ندارید، با یک کرم آبرسان پوست قوی و با کیفیت نیز میتواند این کار را انجام دهد.
پاشنههای ترک خورده که به مرحله ی خونریزی رسیده اند، بسیار دردناکند. مهمتر از آن، تمیز و عاری از عفونت نگه داشتن زخم ها کار سختی است. تا زمانی که باید به کارهای روزمره زندگی خود بپردازید. استفاده از پانسمانهای مایع که به شکل اسپری در آمدهاند، راه حلی عالی برای این مشکل است. این پانسمانها در طول روز از بین نمیروند و میتوانید بدون نگرانی آنها را به کار ببرید. این پوشش (پانسمان مایع) با بهبود پوست، به طور طبیعی به سطح پوست منتقل میشود و در نهایت از بین میرود.
درمانهای طبیعی زیادی برای رفع ترک پا وجود دارد، بهترین درمانها را در ادامه به شما معرفی کرده ایم.
روغن بادام شیرین به دلیل داشتن بافت سبک و چرب نبودن، برای مرطوب کردن، تغذیهی پوست و مراقبت از پا بسیار عالی است. این روغن مقدار زیادی ویتامین A دارد و برای آرام کردن زخم پوست و بهبود آن، بسیار عالی است. همچنین، به راحتی جذب طبیعت می شود و یک روغن پایهی عالی برای اسانسهای روغنی دیگر نظیر روغن درخت چای (که باعث پیشرفت روند بهبودی و جلوگیری از عفونت) است.
کاملاً ضد میکروب و ضد باکتری است. به همین دلیل، برای تمیز کردن و بهبود زخم بسیار عالی است. به ویژه، عسل مانوکا که در مناطقی از جنگل های نیوزیلند و استرالیا از شهد درخت مانوکا تولید میشود برای التیام زخم بسیار مفید است. عسل را با یک قطره روغن بادام مخلوط کنید و ماسک پای عسلی خود را بسازید. اگر میخواهید پوست پای خود را لایه برداری کنید، مقدار کمی خردهی سنگ پا را نیز به این مخلوط بیفزایید.
دلایل خوبی برای افزایش محبوبیت روغن نارگیل برای مراقبت از پا وجود دارد، این روغن طبیعی سرشار از خواص ضد التهاب و ضد میکروب است. به همین دلیل، برای کمک به روند بهبود پوست بسیار عالی است. همچنین، برای کمک به حفظ رطوبت پوست فوق العاده است. پاهای خود را در تشت غوطه ور کنید تا خیس بخورد، لایهای ضخیم از روغن نارگیل را کف پای خود بمالید، تا پاهایتان مرطوب شود.
سرشار از ویتامین هایی مانند ویتامین سی، پتاسیم و اسیدهای آمینه است. موز برای جوان سازی و مرطوب کردن پوست های فرسوده عالی است. کافی است مقداری موز را درون کیسه فریزر له کنید و سپس، پای خود را در آن قرار دهید. برای جذب بیشتر، کمی روغن بادام به آن بیفزایید.
نکات لازم برای انتخاب کفش طبی مناسب
پا قلب دوم شماست و برای مراقبت از آن باید دقت بالایی داشته باشد. خرید کفش طبی یکی از این مراقبت هاست که باید نکات مهمی را درباره آن بدانید همان طور که به نوع پوشش و رنگ بندی لباسهایمان توجه داریم، لازم است به کفش که محاف....
اهمیت انتخاب کفش و کفی طبی مناسب در بیماران دیابتی
کف پا دورترین قسمت بدن از قلب است و نسبت به دیگر بافت های بدن خون کمی دریافت می کند، به همین علت است که در هوای سرد اولین جایی از اندام که سرد می شود پا است و بیماری دیابت در بلند مدت موجب کم شدن جریان خون در همه بدن می شود و ا....