قطعات جاروبرقی نیز همانند قطعات سایر لوازم منزل با عملکرد گروهی در کنار هم، عملکرد نهایی جاروبرقی را شکل میدهند. هر یک از این قطعات برای کار خاصی تعریف شده و طبق نظم خاصی کار میکنند. بروز اشکال در عملکرد هر یک از قطعات جاروبرقی میتواند در عملکرد کلی دستگاه اختلال ایجاد کند و حتی منجر به سوختن موتور آن نیز شود. آشنایی بیشتر با قطعات جاروبرقی و عملکرد آنها سبب میشود، بتوانید ایرادات احتمالی را در دستگاه خود تشخیص داده و آنها را برطرف نمایید. همچنین در صورت نیاز قطعه مورد نظر را خریداری و آن را تعویض کنید.
علاوهبر این آشنایی با قطعات جاروبرقی میتواند به شما کمک کند تا با مراقبت و نگهداری صحیح از این وسیله خود را از تعمیرات جاروبرقی … یا خرید لوازم یدکی آن و بسیاری از موارد دیگر بینیاز کنید.
الکتروموتور مهمترین قسمت جاروبرقی است که برای ساخت جاروبرقی بیشتر از نوع موتور یونیورسال استفاده میشود.
موتور یونیورسال موتوری الکتریکی است که هم با جریان ac و هم جریان dc یا مستقیم کار میکند.
موتور در بین قطعات جاروبرقی اصلیترین قطعه به کار رفته در آن محسوب میشود. عدم عملکرد این بخش منجر به از کار افتادن کل دستگاه خواهد شد. کار موتور جاروبرقی ایجاد نیروی لازم برای عملکرد دستگاه است. بهعبارتی این بخش، وظیفه مکش هوا داخل مخزن و جذب ذرات و زبالهها را برعهده دارد. عوامل بسیاری میتوانند منجر به بروز مشکل در موتور دستگاه و سوختن آن شوند.
تعمیر موتور جاروبرقی امکان پذیر است. همچنین اگر موتور جاروبرقی شما بسوزد بهراحتی میتوانید با خرید موتور جدید، مشکل را برطرف کرده و مجدداً از دستگاه خود استفاده کنید. اما مانند هر بخش دیگر مراقبت از موتور جاروبرقی میتواند نیاز آن را به تعمیرات کاهش دهد.
عواملی که به موتور جاروبرقی آسیب میرساند
اگر میخواهید از تعمیر جاروبرقی در طول عمر مفید آن بینیاز باشید باید عواملی که منجر به آسیب رسیدن به موتور جاروبرقی میشود را کنترل کنید. این عوامل شامل:
و بسیاری از مسائل دیگر است که میتوانید با مراقبت از جاروبرقی از آنها جلوگیری کنید. به یاد داشته باشید که از کار افتادن موتور و روشن نشدن جاروبرقی همواره به معنی سوختن آن نیست. برای بررسی مشکلات و معایب موتور این دستگاه، بهتر است که از یک متخصص تعمیرات جاروبرقی کمک بخواهید.
تعداد قطعات به کار رفته در جاروبرقی زیاد است. این قطعات توسط بدنه یا محفظه قرارگیری موتور از دید کاربر پنهان هستند. از محفظه قرارگیری موتور و بدنه جاروبرقی بهمنظور محافظت از اجزای داخلی این دستگاه استفاده میشود. بدنه انواع جاروبرقی با یکدیگر متفاوت است. غالباً عواملی مانند کلید روشن و خاموش، کلید کم و زیاد کردن مکش و کلید سیم جمع کن بر روی بدنه جاروبرقی طراحی شدهاند و سایر اجزا در محفظه قرار گرفتن موتور محفوظ هستند.
بدنه و محفظه قرار گرفتن موتور از جنس پلاستیک مقاوم است. تعمیرات جاروبرقی شامل تعمیرات بدنه دستگاه نیست. بنابراین اگر بدنه دستگاه شما به هر دلیل آسیب دیده باشد امکان خرید بدنه جاروبرقی از طریق آی.پی یدک، فروشگاه اینترنتی لوازم یدکی جاروبرقی میسر است. برای خرید این قطعات با مناسبترین قیمت تنها کافیست سفارش خود را از طریق تماس با شماره تلفن 02188986350 ثبت کنید.
موتور جاروبرقی از اجزای زیر تشکیل شده است.
1-استاتور
2-روتور یا آرمیچر
3- کلکتور
4-جاروبک ها(زغال ها)
استاتور همان قسمت ساکن موتور است که ازچندین قطعه باریک آلومینیومی یا آهن سبک ساخته شده و وظیفه ایجاد میدان الکتریکی در موتور را برعهده دارد.
جاروبک ها یا زغال ها یکی دیگر از اجزای تشکیل دهنده موتور الکتریکی جاروبرقی هستند که وظیفه آنها انتقال جریان الکتریکی به روتور است.
یکی دیگر از اجزای جاروبرقی فیلتر آن است که وظیفه اصلی آن جذب گرد و غبار و جلوگیری از رسیدن آن به موتور دستگاه است.
درواقع فیلتر نقش اساسی در عملکرد بهینه دستگاه خواهد داشت.
کیسه از دیگر اجزای یک دستگاه جاروبرقی است که آشغالها و خاکروبه ها بعد از مکش در این کیسه جمع آوری شده و پس از پرشدن باید کیسه را خالی یا تعویض نمود.
کیسه های جاروبرقی بطور کلی به دونوع یکبار مصرف و دائمی تقسیم بندی میشوند.
برخی از دستگاه های جاروبرقی کیسه های دائمی دارند که جنسشان پارچه فیلتری بوده و پس از پر شدن باید آن را تخلیه کرده و مجددا از آن استفاده کرد.
نوع دیگر پاکتها یکبار مصرف هستند که پس از پر شدن آنها را دور می اندازیم.
مزیت استفاده از پاکتهای یکبار مصرف نسبت به نوع دائمی این است که پاکت های یکبار مصرف، بهداشتی تر از نوع دائمی هستند.
یکی دیگر از اجزای اصلی یک جاروبرقی ،خرطومی است که همان شیلنگ انعطاف پذیر جاروبرقی است .
مواد توسط دستگاه های مکنده وارد خرطومی شده و از آنجا وارد کیسه جاروبرقی میشوند.خرطومی در اندازه ها و جنس های مختلف طراحی و تولید میشود.
لولههای فلزی جاروبرقی برای استفاده در شرایط خاص یا برای تطبیق با قد کاربر قابل تنظیم هستند و برای این کار از مکانیسمی بهره میبرند که به آن «تلسکوپی» اطلاق میشود. این ویژگی باعث میشود تا لولههای فلزی روی هم بلغزند و در اندازههای از پیش تعریفشده ثابت شوند. برای آزادکردن گیرهی تلسکوپی و تغییر اندازه از دکمهی ساده یا دکمههای استوانهای پیشرفته استفاده میشود. در دکمههای استوانهای اندازهکردن لوله کاری راحتتر است و با کشیدن این دکمه به هر سمت اندازهی لوله تغییر بهدلخواه کاربر تغییر میکند.
شاید کماهمیت باشد ولی بودنش خیلی بهتر از نبودنش است. در این مکانیسم ویژه در محل اتصال لوله خرطومی به بدنه محدودیتی برای چرخش خرطومی وجود ندارد و کاربر به هر طرف که برود خرطومی میچرخد و قدرت مانور را بالا میبرد. این مکانیسم اتصال معمولا در جاروبرقیهای بدون کیسه به کار گرفته نمیشود که این امر ناشی از نحوهی طراحی این دستگاههاست.
احتمالا این نشانگر هیچوقت در جاروهای بدون کیسه استفاده نشود زیرا مخزن آنها شفاف بوده و میزان آشغال جمع شده در آنها دیده میشود. نشانگر پر بودن مخزن در جاروهای کیسهای کاربرد زیادی دارد و بهصورت یک نوار قرمز یا چراغ روشنشده و کاربر را مطلع میسازد تا کیسه را خالی یا تعویض کند.
چرخها یکی از موارد مهم در جاروبرقی محسوب میشود. چرخها یا در کنار دستگاه نصب میشوند یا در زیر آن به شکلی مخفی نصب میشوند. در مدلهایی که چرخ در کنار بدنه جارو قرار میگیرد یک چرخ دوار هم در زیر دستگاه نصب میشود تا قدرت مانور جارو بالا برود. بزرگ بودن چرخها و چرخش راحت آنها باعث میشود تا جارو روی سطوح مختلف بهآسانی حرکت کند.
دستگیره شاید به نظر خیلی افراد چندان مهم نباشد ولی یکی از بخشهای مهم جاروبرقی است چراکه مستقیما با کاربر در ارتباط است و شکل ناصحیح آن کاربری دستگاه را بسیار دشوار میکند. در مدلهای ارزانقیمت و اقتصادی دستگیرهی جارو خمیده است و با یک انحنای ملایم خرطومی را به لولهی فلزی متصل میکند. در مدلهای گرانتر، طراحی دسته ارگونومی بیشتری داشته و فشار کمتری به دست کاربر وارد میسازد.
یکی از مواردی که در انتخاب جارو برای افراد تاثیر زیادی دارد وجود کنترل قدرت موتور و دکمهی خاموش و روشن جارو روی دسته است. در دستگاههایی که این خصیصه در آنها وجود ندارد کاربر برای روشن و خاموش کردن و تغییر قدرت موتور یا همان قدرت مکش مجبور است از روی بدنه این کار را انجام دهد.
تقریبا تمام جاروبرقیهای خانگی در حال حاضر دارای سیمجمعکن هستند و سیم یا کابل برق بلند جارو را به داخل دستگاه جمع میکند. این کار با فشردن دکمهی پدالی روی بدنه انجام میشود.
کابل برق معمولا بین ۶ تا ۹ متر است و با توجه به امکان استفاده به میزان دلخواه از طول سیم برق، میتوان مدعی شد هر چه سیم برق طولانیتر، بهتر! البته به شرطی که در حجم کلی جارو تأثیر نداشته باشد و از همه مهمتر سیمجمعکن مناسب با طول و وزن کابل برق طراحی و استفاده شود.
برخی جاروبرقیها از هوای خروجی موتور بهعنوان دمنده استفاده میکنند. در این موارد میتوان با نصب لولههای جاروبرقی به خروجی هوا از باد پرقدرت دستگاه استفاده کرد. برخی تولیدکنندگان این قسمت را اگزوز مینامند. باید توجه داشت که هوای خروجی از اگزوز جارو از فیلتر رد نمیشود و ممکن است حاوی گردوخاک و ذرات معلق باشد.
پارویی همان قسمتی است که روی زمین قرارگرفته و مکش از طریق مجرای آن انجام میشود. بسیاری از جاروها از پاروییهای ساده بهره میبرند و تنها با فشردن یک دکمهی پدالی روی آن، برسی زیر آن بیرون میآید تا جارو کردن فرش و موکت بهتر انجام شود. برخی جاروها به همراه پاروییهای مخصوص برای کارهای خاص عرضه میشوند و درواقع بیش از یک پارویی دارند. البته خیلی وقتها این پاروییهای متنوع تنها به درد تبلیغات میخورند و در طول عمر جارو از آنها استفاده نمیشود. برخی شرکتها با تغییر ظاهری روی پارویی اصلی باعث بهبود عملکرد آن شدهاند. در این پاروییها تغییر شکل از حالت خطی به نوکتیز و نیز ایجاد مجاری متعدد و هدفمند زیر پارویی، نصب چرخهای متعدد و کارآمد و غیره باعث بهبود چشمگیر کارآیی آن شدهاند.
قطعات کوچکی همراه جاروها به کاربر ارائه میشود که هر یکشکل خاصی دارند و برای کار خاصی هم طراحی و ساختهشدهاند. این قطعات به سریهای گوشه و کناره و سری برسی معروف هستند. برخی تولیدکنندگان این سریها را طوری به هم متصل درست کردهاند که به شکل یک قطعه در اختیار کاربر قرار میگیرند و بهاینترتیب نگهداری آنها و استفاده از آنها راحت میشود. از این سریها برای تمیز کردن قرنیزها، بین کوسنهای مبل و پردههای ضخیم استفاده میشود.
کلکتور بخشی از موتور دستگاه و از قطعات جاروبرقی است. یکی از مشکلات متداولی که برای جاروبرقی پیش میآید مشکل جرقه زدن کلکتور است که دلایل متفاوتی دارد. این امر میتواند منجر به آسیب رسیدن به موتور و سوختن آن شود. به همین دلیل است که مشکل جرقه زدن کلکتور باید برطرف شود. از دلایل جرقه زدن کلکتور میتوان به کوتاه شدن زغالها، وارد شدن فشار زیاد به موتور، نوسانات جریان برق، خرابی آرمیچر و … اشاره کرد.
یکی دیگر از قطعات جاروبرقی زغالها هستند. این زغالهای کربنی ممکن است در اثر گذشت زمان و استفاده از جاروبرقی، کوتاه شوند. کوتاه شدن زغالها نیز میتواند موجب ایجاد جرقه در موتور جاروبرقی شود. بنابراین بهمنظور جلوگیری از تعمیرات جاروبرقی، بهتر است زغالهای کوتاه شده را تعویض نمایید.
همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.با نگهداری درست از جاروبرقی برای سالهای آتی خوب کار خواهد کرد.
وقتی شما با نی، نوشیدنی ای را می چشید ، شما از ساده ترین مکانیسم مکش استفاده می نمایید.مکش نوشیدنی یک فشاری را بین قسمت پایین نی و بالای نی وارد می کند. که فشار مایع در زیر از بالا بیشتر است ، که نوشیدنی به سمت دهان شما وارد میشود.
این همان مکانیزمی است که در جاروبرقی هم رخ می دهد ، اگرچه نحوه اجرایی اش کمی متفاوت تر و پیچیده تر است.در این پست،ما نگاهی به داخل جاروبرقی می اندازیم،تا بفهمیم که فرآیند مکش گرد و خاک و کثیفی چطور اتفاق می افتد. همینطور که پیداست، طراحی استاندارد جاروبرقی بسیارساده است، ولی بستگی به موارد فیزیکی دارد تا بتواند خوب تمیز کند.
انتخاب صحیح جاروبرقی
همانطور که میدانید با توجه به تنوع بالای جاروبرقیها در بازار، یافتن بهترین جاروبرقی در ابتدای امر ساده بنظر میآید ولی به سرعت پیچیده میشود. وقتی با مدلهای فراوان روبرو میشوید هیجان زده خواهید شد. فریب طراحیه....
آموزش تمیزکردن جاروبرقی و اجزای آن در ۵ مرحله
شاید برای عدهای تمیز کردن جارو برقی از خود فرآیند جارو برقی کشیدن خانه سختتر باشد! با این حال تمیز کردن جاروبرقی کار بسیار مهم و ضروریای است که باید حداقل هر چند ماه یک بار انجام شود. اگر شما تمایل دارید که جاروبرقی....