دیجیتال واژهای انگلیسی است و عباتست از: دستگاهی که تغییرات ناپیوسته دارد و فقط میتواند دو مقدار به صورت عدد یا رقم داشته باشد. سامانهای است که دادهها در آن با مقدار گسستهی صفر و یک مشخص میشوند، اما در سامانهی آنالوگ دادهها با مقادیر پیوسته ارائه میگردند. دیجیتال اساس سیستمهای رایانهای است و امروزه تلویزیون، ضبطوپخش و رسیور ماهواره نیز دیجیتالی هستند.
سابقه: دگرگونی دیجیتال از سال ۱۹۸۰ آغاز شد که در طی آن فناوری الکترونیک از آنالوگ به سوی فناوری دیجیتال توسعه یافت.
دیجیتال تلویزیون که در ایران به نام رسیور یا گیرنده معروف است و به انگلیسی Set Top Box نامیده میشود، یک سامانهی اطلاعاتی و شامل تیونر ورودی است و خروجی را به تلویزیون متصل میکند. گیرندهی دیجیتال برای پشتیبانی تلویزیونهای ماهوارهای، زمینی، اینترنتی و کابلی به کار میرود.
با گسترش روز افزون پخش دیجیتال توسط صدا و سیما در کشور و کیفیت تصاویر به صورت HD، بهره گیری از گیرنده یا مبدل دیجیتال، امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. گرچه تلویزیونهای امروزی مجهز به سیستم دیجیتال داخلی هستند ولی با این حال خیلیها تمایل دارند که از تلویزیونهای موجود با نصب یک دستگاه گیرندهی دیجیتال با هدف هزینهی کمتر استفاده نمایند.
در واقع set top box یک راه ارتباطی بین تلویزیون و PC یا TV، PC است، این دستگاه قابلیتهای زیادی برای تلویزیون آنالوگ فراهم میکند، روند استفاده از این فناوری در دنیا خیلی سریع انجام شد، به گونهای که در آمریکا تا سال ۲۰۱۰ چهاردرصد از کل برق مصرفی روزانه مربوط به ستتاپباکسها بودهاست.
آنتن به گیرندهی دیجیتال و از ستتاپباکس به تلویزیون متصل میشود، کابل کواکسیال آنتن باید به گیرنده متصل شود، با کابل مشابهی میتوانید گیرنده دیجیتال را به ورودی RF آنتن تلویزیونهای قدیمی وصل نمایید.
از لحاظ فنی همهی گیرندههای دیجیتالی در یک حد هستند و قیمت مشابهی دارند، برخی از گیرندهها قابلیتهایی مانند ضبط و پخش برنامههای تلویزیونی را با کیفیت بالا دارند.
همه نکات ذکر شده در این مقاله هنگام انتخاب گیرنده دیجیتال مناسب اهمیت دارند. رعایت همه این نکات ممکن است سخت به نظر برسد، به همین دلیل در ادامه مطلب، ۱۱ گیرنده دیجیتال ارزان، باکیفیت و محبوب را برای شما آماده کردهایم. این گیرندههای دیجیتال امتحان خود را بارها پس داده و رضایت کاربران را جلب نمودهاند. با کلیک روی تصویر و یا دکمه زیر هر محصول میتوانید وارد سایت دیجیکالا شده و محصول را به صورت اینترنتی سفارش دهید.
ستاپ باکس استارست مدل SR-T8000HD T2 گیرنده دیجیتال استارست مدل SR-T8000HD T2 یکی از محبوبترین گیرندههای دیجیتال است. این محصول بنا بر اعلام شرکت سازنده دارای کیفیت تصویر ۴K بوده و گیرندهای تمام عیار محسوب میشود که قابلیت پخش انواع فرمتهای صوتی و تصویری رایج را دارد و با داشتن بازیهای کامپیوتری اوقات فراغت شما را پر میکند. ضمناً ستاپ باکس STAR SAT موجود از سیستم صدا و زیرنویسهای فارسی و چند زبانه نیز پشتیبانی میکند. ستاپ باکس STAR SAT مدل SR-T8000HD T2 به انواع تلویزیون و نمایشگرهای دارای پورتهای HDMI و کامپوننت متصل شده و به کمک آن میتوانید تمامی کانالهای تلویزیونی و رادیویی سراسر کشور را در با کیفیت عالی دریافت نمایید.
توجه به کیفیت محصول: اگر تنها کمی در بازار ایران به گشت و گذار مشغول شوید، با مدل ها و نوع های گوناگونی از گیرنده های دیجیتالی مواجه می شوید که هم از قیمت های مختلفی برخوردار می باشند و هم دارای کیفیت بالا و یا پایینی هستند. یکی از مهمترین مواردی که باید به هنگام انتخاب و خرید یک گیرنده دیجیتالی به آن توجه داشته باشید، کیفیت به کار رفته در ساخت آن است. با اینکه شما قادر به دیدن قطعات درونی و کیت های به کار رفته در این نوع محصولات نخواهید شد و حتی اگر هم بتوانید این قطعات الکترونیکی را مشاهده کنید از آن ها سر در نخواهید آورد، اما می توانید با بررسی پنل پشتی دستگاه و تعداد ورودی ها و خروجی ها و همچنین دکمه های تعبیه شده برای آن به خوبی متوجه سطح کیفی محصول مورد نظرتان شوید.
قدرت دریافت سیگنال: از دیگر نکات قابل توجهی که در تهیه یک گیرنده دیجیتال باید به آن توجه کنید، قدرت دریافت سیگنال توسط آن است. اگر محصولی که خریداری کرده اید از قدرت کمی در این حیطه برخوردار باشد؛ قطعا شما را کلافه و با مشکلات همچون عدم دسترسی به تمامی کانال ها و یا خرید یک آنتن قوی که قطعا از قیمت بالایی نیز برخوردار است، روبرو می کند. به همین خاطر بهتر است به سراغ خرید دستگاه هایی بروید که موفق شده اند تا به امروز امتحان خود را پس دهند؛ یعنی گیرنده های دیجیتالی فراسو و یا ایکس ویژن!
قدرت پردازنده دستگاه: یکی از جدی ترین مواردی که بر روی قیمت این نوع از دریافت کننده های دیجیتالی موثر است، قدرت پردازنده و توانایی آن در نمایش تصاویر دریافتی از منبع می باشد. معمولا گیرنده دیجیتالی که از قدرت پردازنده بالایی نیز برخوردار باشد با قیمت بیشتری نیز در بازار به فروش می رسد که البته برای درک درست این موضوع این راهی جز امتحان کردن آن نیست؛ مثلا اگر محصول مورد نظر شما بتواند ظرف مدت زمانی ۲ تا ۳ ثانیه ای دستورات شما را انجام دهد از قدرت پردازندگی بالایی برخوردار است.
کیفیت تصاویر: بطور کلی کیفیت تصویر گیرنده های دیجیتالی به دو دسته HD و FULL HD تقسیم می شود که با توجه به ساپورت همین میزان از کیفیت از سوی تلویزیون های موجود در بازار، خیلی لازم نیست در خصوص تطابق کیفیت محصول خود با نمایشگر خانگی تان جستجو کنید! اما بد نیست بدانید اگر دارای تلویزیون های قدیمی و یا به اصطلاح آنالوگی هستید، باید حتما گیرنده ای را خریداری کنید که از قابلیت تبدیل صدا و صوت به RF برخوردار باشد.
قیمت گیرنده دیجیتال: در حال حاضر تقریبا اغلب دستگاه های گیرنده دیجیتال در یک بازه قیمتی ثابت قرار گرفته اند و تنها برخی از آنان به دلیل برخورداری از امکانات بیشتر و متنوع تر همچون داشتن مدیاپلیر و یا خروجی USB و غیره دارای قیمت های بالاتری هستند. لازم به ذکر است که تفاوت قیمت تنها بسته به وجود همین امکانات جانبی بر روی گیرنده های دیجیتالی است و هر نوع تبلیغ دیگر که سبب افزایش قیمت آن ها شود، کاملا تقلبی و دروغی می باشد!
تا اینجا با چند نکته درباره انتخاب و خرید گیرنده دیجیتال آشنا شدیم. در ادامه لیستی از ۲۵ گیرنده دیجیتال ارزان، با کیفیت و محبوب در بازار ایران را برای شما آماده کرده ایم. همه این گیرندههای دیجیتال از کیفیت بالا و قیمت مناسبی برخوردار هستند. فراموش نکنید که با کلیک روی تصویر یا دکمه هر آیتم، می توانید تصاویر و اطلاعات بیشتری را درباره محصول به دست بیاورید.
راهنمای قبل از خرید گیرنده دیجیتال
DVB-T مخفف عبارت Digital Video Broadcasting Terrestrial است که معنی تحت لفظی آن پخش زمینی ویدیوی دیجیتال است . این زمینی که اینجا نام برده شده یعنی اینکه احتیاجی نیست از طریق هوا و ماهواره تصاویر ارسال بشوند . در واقع منظور از زمینی این است که ....
DVB چیست ؟ | انواع DVB در تلویزیون
این سیستم (DVB) که توسط موسسه ETSI استاندارد شده است امروزه در بسیاری از کشورها از جمله ایران به عنوان سیستم پخش تلویزیونی انتخاب شده است. از مزایای استاندارد DVB-T نسبت به سیستم پخش تلویزیونی زمینی آنالوگ میتوان به قابلیت ....