سینما خانگی چیست ؟ در این مطلب که در تابستان 1396 به روز رسانی شده است قصد داریم به معرفی بهترین سینما خانگی ها بپردازیم همچنین قیمت دقیق و به روز سینما خانگی در بانه را در اختیار شما میزاریم به امید اینکه انتخاب درستی داشته باشید . با ممتاز کالا همراه باشید .
سینمای خانگی یک دستگاه دی وی دی پلیر است که دارای شش بلند گو شامل لفت فرونت- رایت فرونت- مفت پیر- رایت پیر- ساب وافر- سنتر میباشد که بنا به قدرت امپلی فایر تعبیه شده در داخل دی وی دی دارای قدرت های خروجی متفاوت میباشد. شما میتوانید صدای تلویزیون را از طریق سینمای خانگی بشنوید و لذت بیشتری ببرید و یا سی دی و دی وی دی صوتی گوش دهید ….. تماشای فیلمهایی که سیستم صدای دالبی داشته باشد با سینمای خانگی بسیار لذت بخش است.
در واقع مجموعه ای از وسایل صوتی و تصویری است که میتواند تجربه تماشای یک فیلم در خانه را به کلی دگرگون کند. با استفاده از این تجهیزات و چیدمان صحیح آنها، تلویزیون ساده منزل به یک سینمای کوچک و خودمانی تبدیل میشود.خرید سیستم سینمای خانگی میتواند کاری مشکل و وقت گیر باشد زیرا ، سیستمهای سینمای خانگی دارای هزاران گزینه مختلف است که باید درنظر گرفته شوند. برای راه اندازی سینمای خانگی به این لوازم نیاز است .
قبل از هرچیز باید نسبت به تمایل و بودجه مورد نظر، تلویزیون بزرگی تهیه کرد تا نسبت تصویر فیلمهایی که به شیوه واید اسکرین (Wide Screen) تهیه شده اند در آن به درستی نمایش داده شود. یک تلویزیون ۲۷ اینچ یا بزرگتر این امکان را میدهد تا کوچکترین جزئیات تصویر را از فاصله مناسب دید.
به دستگاهی که بتواند یک نوع فرمت صوتی فراگیر (surround sound) را گشوده و پخش کند نیز احتیاج است . فرمتهای صوتی فراگیر متعددی وجود دارند که شاید رایج ترین آنها، سیستم فراگیر دالبی دیجیتال (surround sound) باشد. تقریبا تمام DVD های موجود با سیستم دالبی کدگذاری شده اند. برای اینکه به طور کامل از سیستم دالبی دیجیتال استفاده شود به تجهیزات زیر نیاز می باشد :
تلویزیون ابزار ارتباطی است که تقریبا در طی ۵۰ سال تغییر اندکی داشته است. اما تغییرات اخیر آن موجب شده اند که تهیه یک تلویزیون جدید علاه بر هیجان انگیز بودن تا حدی گیج کننده هم باشد. بهترین روش انتخاب تلویزیون، مطالعه دقیق کاتالوگها و مشورت با یک کارشناس “وارد” است که در ضمن از بودجه شما نیز باخبر باشد.
سیستم بلندگوهای سینمای خانگی مهمترین فاکتور در کیفیت صوتی این مجموعه است. واضح است که برای امتحان و انتخاب سیستم بلندگوها، باید زمان کافی و حوصله فراوانی داشته باشید. یک توصیه خوب به تازه کارها، این است که سیستم بلندگویی که بیش از همه به آن علاقه دارید انتخاب کرده و باقی سیستم و تجهیزات سینمای خانگی خود را بر اساس آن بنا کنید. یک مجموعه کامل از شش بلندگو برای سینمای خانگی عبارتند از:
ـ بلندگوهای چپ و راست جلو
ـ بلندگوهای چپ و راست کناری یا Surround
ـ بلندگوی مرکزی ( Center )
ـ ساب ووفر
این بلندگوها لزوما نباید همه محصول یک کارخانه باشند، اما لااقل باید از نظر ظاهری با یکدیگر تناسب داشته باشند. یک سیستم بلندگوی سینمای خانگی شامل چهار بلندگوی مکعب مستطیل شکل یا ماهواره ای مشابه با بلندگوی مرکزی و ساب ووفر متناسب با آن است. بلندگوهای ماهواره ای میکرو ( Micro ) ، بسیار کوچک اما قدرتمند هستند و برای فضاهای کوچک طراحی شده اند.
نکته : افزودن یک جفت بلندگوی جلوی زمینی یا برجی، قدرت صوتی سینمای خانگی را افزایش داده و برای پخش موسیقی نیز عالی است.
ساب ووفر یا ساب، مسئول پخش پایین ترین فرکانسهای صوتی هستند. تماشاگران باید وجود یک ساب ووفر خوب را در سینمای خانگی حس کنند.
یک ساب ووفر خوب باید تواند اتاق را به لرزه درآورد، نوشیدنی را در لیوان مرتعش کرده و بچه های کوچک را بترساند.
از آنجایی که ساب ووفر ایجاد تاثیر کلی سینمای خانگی را بر عهده دارد، انرژی آن باید از قویترین آمپلی فایر مجموعه تامین شود. باید کاری کرد که تماشاگران با قدرت ساب ووفر بر روی صندلی خود میخ کوب شوند .
یکی از مزایای ساب ووفر این است که صدای آن در تمام جهات منتشر می شود، به این ترتیب تعیین محل آن در اتاق بسیار ساده است و میتوان آنرا تقریبا در هر جایی قرار داد.
فقط باید توجه کرد که آنرا در کنج دیوار نگذاشت زیرا طیف صوتی دینامیک آن کاهش می یابد، اما قرار دادن آن در گوشه اتاق (نه در زاویه دو دیوار) می تواند نتیجه بسیار خوبی داشته باشد.
پذیرفته شدن دستگاههای پخش DVD توسط مشتریان، بدون شک سریع ترین انطباق مصرف کننده عادی با تکنولوژی روز به شمار میرود. باور کردن اینکه قبل از سال ۱۹۹۷، DVD و دستگاه پخش آن وجود نداشت، بسیار مشکل است. تنها در طی سه سال، دستگاههای پخش DVD از بخش انحصاری بازار خارج شده و به کالای عمده تمام فروشگاههای صوتی، تصویری و لوازم خانگی تبدیل شدند.
یکی دیگر از دلایل این فروش فوق العاده، کاهش سریع قیمت این دستگاهها و فیلمهای آن بود. در حال حاضر دیگر فیلمهای DVDبه قدری ارزان هستند که کسی آنها را کرایه نمیکند و شاید قیمت خرید آن خیلی کمتر هم باشد.
کیفیت تصویر و امکانات متعدد DVD نیز یکی دیگر از دلایل مهم محبوبیت فراوان آن است. اما برای بهره مند شدن از مزایای دستگاههای پخش DVD لزوما نباید سیستم صوتی غول آسا و تلویزیونی بزرگ و HD داشت . تنها چیزی که به آن نیاز می باشد ، یک تلویزیون با ورودی صوتی و تصویر است. معمولا سیمهای رابط به این ترتیب وصل میشوند که سیم زرد رنگ برای اتصال تصویر یا video و سیم قرمز یا سفید، برای ورودی صوتی یا audio است.
▪ منبع تغذیه یا receiver
تمام امور مربوط به پردازش ، اتصالات و انتخاب مدارها و تقویت از طریق منابع تغذیه سینمای خانگی انجام میشود. تمام قطعات سیستم سینمای خانگی به نوعی به منابع تغذیه متصل هستند. گاهی این منبع تغذیه به سادگی یک آمپلی فایر (amplifier) نامیده میشود زیرا مسئول تدارک چند کانال تقویت کننده به بلندگوهاست ، اما تقویت صوت یا آمپلی فای کردن، تنها یکی از کارهای منبع تغذیه است.
منبع تغذیه شامل قطعات زیر است:
ـ پیش تقویت کننده یا Preamplifier: برای سویچینگ، اتصالات و کنترل بلندی و حجم صدا
ـ رمزخوان یا دیکودر (Decoder) : برای تبدیل دیجیتال به آنالوگ و فرمتهای فراگیر
ـ تقویت کننده یا آمپلی فایر (Amplifier) : فراهم کننده انرژی لازم برای بلندگوها
پردازنده ها یا Processor در منابع تغذیه کار رمزخوانی فرمتهای صدای فراگیر را انجام میدهند و سیگنالهای صوتی دیجیتال را به آنالوگ تبدیل میکنند. تعداد این فرمتها زیاد است و دانستن این نکته که منبع تغذیه شما قادر به رمزگشایی از چه فرمتهایی است، بسیار مهم است. اکثر پردازنده های جدید میتوانند فرمتهای رایج مانند دالبی دیجیتال و DTS را بخوانند و همچنین فرمتهای قدیمی تر مانند Dolby Pro Logic را نیز تشخیص میدهند.
یکی از مهمترین وظایف منبع تغذیه، سویچینگ و کنترل بلندی و حجم صداست. این دستگاه باید ارتباط میان تمام قطعات وصل شده به منبع تغذیه را فراهم کرده و حجم صدا را تعدیل نماید.
چه کسی هست که نخواهد از تمام جادویی که تلویزیون اچ دیاش میتواند بکند استفاده کند؟ پس بیایید شروع کنیم. بهترین کاری که میتوان انجام داد این است که بیشترین استفاده را از این جعبه جادویی با کمترین هزینه برد. یکی از راههایی که میتوان سیستم صوتی و تصویری خود را به بهترین شکل ممکن در آورد، خرید سینمای خانگی است. سینمای خانگی معمولا جز وسایلی است که همیشه برای خریدار گران تمام میشود، اما خب ما اینجاییم که شما را برای یک خرید بهتر راهنمایی کنیم.
برنامه ریزی برای خرید سینمای خانگی
پیش از خرید یک سیستم اینچنینی باید در ابتدا به فضایی که قرار است این سیستم را قرار دهید توجه کنید، ترجیحات خود را بسنجید و به جیبتان نگاه کنید.
شما میتوانید از بین 4 سیستم صوتی موجود در سینمای خانگی انتخاب کنید:
Home-theater-in-a-box (HTIB) systems
در این سیستم اغلب 5 اسپیکر سراوند، یک ساب ووفر و یک پلیر یا آمپلیفیر موجود است که به صورت یک مجموعه فروخته میشود.
Sound Bars
بارهای صدا از چند واحد اسپیکر تشکیل شدهاند که صدای سراوند واقعی را ارایه میدهند و معمولا روی دیوار زیر پنل تلویزیون نصب میشوند.
Component systems
اجزای این سیستم میتواند به تمام انتخابهای شما از جمله رسیور صدا و تصویر، اسپیکرها، پلیر یا هر چیز دیگر مرتبط به این مجموعه باز گردد.
Separates
سیستمهایی که در آنها میتوانید به جای رسیور از پریآمپلیفایر و پاور آمپلی فایرها استفاده کنید.
بودجه
سیستمهای صوتی در قیمتهای گوناگونی موجود هستند که نسبت به برند تولید کننده و اجزایی که شامل میشوند متغیرند.
· ارزانترینها: سیستمهای Home-theater-in-box(HTIB). این مجموعهها اغلب دارای اسپیکرهای کوچک هستند.
· میان قیمتها: ساوندبارها معمولا برای زمانی که فضای کافی برای قرار دان اسپیکر ها ندارید مناسبند و بیشتر آنها داری سابووفر جداگانه هستند.
· گرانقیمتها: سیستمهای Component مبتنی بر رسیورهای A/V
· نجومیها: سیستمهای Component با رسیورهای بسیار پیشرفته و پری آمپلی فایرها و آمپلی فایرهای جداگانه و اسپیکر های بزرگ.
فضایی که میخواهید سیستم خود را آنجا قرار دهید
مجموعهای با اسپیکرهای بزرگ میتواند برای یک فضای محدود آزار دهنده باشد و ساوند بارها هم نمیتوانند برای محیطی وسیع کافی باشند، پس توجه به فضایی که میخواهید سینمای خانگی خود را آنجا قرار دهید بسیار اهمیت دارد.
· اتاق خواب یا فضایی مشابه به آن: به دنبال مجموعههای HTIB یا ساوند بارها باشید. البته کامپوننتهای مجهز به اسپیکرهای کوچک نیز مناسب هستند.
· اتاق نشیمن آپارتمان: مراقب باشید، سیستمی را انتخاب کنید که بعدها باعث دردسرتان نشود. کامپوننتهای کوچک و ساوند بارها مناسب این فضا هستند.
· اتاقهای نشمین بزرگ: قطعا سیستمهای کامپوننت بهترین گزینه هستند.
· خلوتگاه: سیستمهای کاپموننت.
· اتاق ویژه تماشای فیلم: مسلما برای چنین فضایی باید بهترین سیستم کامپوننت موجود را برگزینید.
به چه چیزی در سیستم خود نگاه میکنید؟
فرقی ندارد که میخواهید با سیستم خود به تماشای چه چیزی بنشینید یا چه کاری انجام دهید. آنچه اهمیت دارد این است به اولویتهای خود توجه کنید و مثلا اگر بیشتر اوقات به تماشای فیلم مینشینید سیستمی را انتخاب کنید که مناسب این کار باشد و به محتوای شما زندگی ببخشد.
صدای سراوند
استریوها قادرند فضای هولو گرافیکی ایجاد کنند که فضای صدایی را روبروی شما قرار میدهند، اما صدای سراوند میتواند محیطی کاملا جدید روبروی شما ایجاد کند.
اول نوع سیستمی را که میخواهید ایجاد کنید انتخاب کنید.
بلندگوی چندکاناله لازم است؟
5.1 کاناله: بیشتر دیسکهای DVD و بلوری، برخی از دیسکهای SACD و برخی از منابع پخش
6.1 کاناله: تعداد کمی DVD با سیستم رمزگذاری Dolby Digital Surround EX™ یا سیستمهای مشابه
7.1 کاناله: برخی از دیسکهای بلو ری
پس مشخص است که یک سیستم 5.1 کاناله میتواند تجربهای بسیار خوب از صدای سراوند را در اختیارتان قرار دهد.
7.1 مستقیم بودن افکتهای صدا را بیشتر کرده و به سه بعدی شدن بیشتر صدا در محیط میافزاید.
به طور کل هر چه تعداد کانالها بیشتر باشد، یعنی تعداد اسپیکرها و آمپلی فایرها نیز بیشتر خواهد بود که به مراتب قیمت سیستم شما نیز بالاتر خواهد رفت، پس همانطور که پیش از این گفتیم یه سیستم 5.1 کانالی کافی است.
انتخاب اسپیکرهای خوب
انتخاب اندازه اسپیکر مستقیما به اندازه فضایی که میخواهید در آن از آنها استفاده کنید بستگی دارد. برای فضاهای بزگرتر اسپیکرهای بزرگتر و برای فضای کوچکتر از اسپیکرهای کوچکتر استفاده کنید.
اما به این نکته توجه کنید که بین اندازه و میزان کیفیت ارتباط مستقیمی وجود ندارد و دلیل نمیشود که مثلا اسپیکرهای کوچک کیفیت خوبی نداشته باشند.
1. حتما پیش از رفتن به بازار بودجه خود را مشخص کنید.
2. پیش از خرید سری به نت بزنید و بررسیهای مختلف را بخوانید.
3. دیسک حاوی محتوای مورد نظرتان را به محل خرید ببرید و پیش از پرداخت برای دستگاه آنرا حتما در سیستم مورد نظر خود امتحان کنید.
4. اگر فروشنده اجازه اینکار را بشما نمیدهد، فروشگاه را عوض کنید، زیرا هیچ چیز نمیتواند مثل گوشهای خودتان اطمینان بخش باشد.
تفاوت میان ساندبار و سینما خانگی
کیفیت و حجم صدا از مهم ترین مواردی است که به هنگام دیدن یک فیلم یا مستند به آن توجه می کنیم. صفحه نمایشگر تلویزیون به تنهایی قدرت صدای کمی دارد، برای جبران این کمبود، شما می توانید از سیستم های صوتی کمک کننده، مانند ساندبا....
اصطلاحاتی که قبل از خرید سینمای خانگی باید بدانید
امروزه شاهد آن هستیم با معرفی محصولات جدید تلویزیون از سوی برندهای معتبر، از ضخامت تلویزیون ها کاسته شده است. با کاسته شدن از ضخامت تلویزیون ها، آنچه که بیشتر از همه چیز تحت تأثیر قرار می گیرد، کیفیت صدای تلویزیون است. در ....